Hvad er kommission?

Hvad er kommission? Det er en formidlingssaftale, som er en handelsaftale imellem 2 parter. Kommissær ”Sælger” og kommittenten ”ejer af varen”. Kommittenten har en vare han ønsker at få afsat, men han ønsker ikke det arbejde, der følger med, når man skal sælge varen og heller ikke de omkostninger der vil komme. Det er der kommissæren kommer ind, for han ønsker kun at sælge varen. Formidlingsaftalen er en købsaftale, med en forsinkelse indbygget vedrørende betaling, så kommissæren betaler først for varen, når han har solgt den.

Ved indgåelse af en formidlingssaftale, har kommittenten fortrydelsesret. Det betyder at hvis kommissæren ikke får solgt varen, inden for et aftalt tidsrum, ophører formidlingssaftalen og kommittenten får varen tilbage.

Formidlingsaftaler kendes oftest fra boligsalg. Der hedder det en formidlingsaftale, det er den kontrakt boligejeren indgår med sælger ”ejendomsmægleren”. Ejendomsmægleren får retten til at sælge boligejerens bolig inden for en ifølge kontrakten aftalt periode. Løfter ejendomsmægleren ikke opgaven, ophæves aftalen igen, som regel uden omkostninger for boligejer. Det hedder ”solgt eller gratis”.

Forskellen er at ved en cvr aftale står kommittenten selv med byttebil og med ansvaret over for køber, vedrørende det solgte køretøj. I en forbrugeraftale under forbrugerloven, er det kommissæren der står med ansvaret, og som regel også byttebilen.

Vi har i vores fair-kommissions aftaler indskrevet i vores § 22, at aftalen er under forbrugerloven og kommittenten intet har at gøre med salget af køretøjet, så derved har kommittenten intet ansvar overfor ny ejer. Ansvaret ligger hos kommissæren.

Vi giver også jf. Forbrugerloven 6 mdr. garanti på drivdelene i det solgte køretøj.

 

Hvad er kommission?

 

Fair kommission er en af de bedste måder at sælge din bil på

Spørgsmålene er mange, når man står og skal sælge sin bil,. Hvem vil mon købe den gamle, hvor skal jeg starte og slutte. En formidlingsaftale kan have den fordel, at sælger vil få en større fortjeneste frem for et kontantsalg af køretøjet, da gælden i køretøjet ofte, er større end den pris en forhandler tilbyder. Derved kan man risikere, at stå med en bankgæld efter handlen, som kan belaste ens privat økonomi i flere år. Vi ønsker at gøre det gennemskueligt og fair for alle parter og forsøger at løse opgaven, så sælger kan komme videre, uden en gældsklods om foden.

Gør som over 60.000 andre

Udfyld vores formular for en uforpligtende og gratis vurdering her

Kan du ikke undvære bilen under kommissionsperioden?

Vi kan desværre ikke løfte opgaven, hvis ikke du kan undvære din bil under kommissionsperioden.
Ændrer dette sig er du velkommen til fortsat at udfylde formularen. Hvis ikke du kan undvære bilen vil vi råde dig til at se nærmere på dine muligheder ved vores samarbejdspartner
www.danskbilauktion.dk

Få et gratis kommissionstilbud

OBS: Når du har indtastet din nummerplade SKAL du trykke på , herefter udfyldes de kendte oplysninger om bilen automatisk.
De felter, der ikke automatisk udfyldes, skal du selv udfylde inden du trykker på næste.

Tilføj billeder af din bil*
For at kunne lave den bedste vurdering af din bil, har vi brug for billeder, der max. er 1 måned gamle.
Bilen må ikke have monteret ekstraudstyr, som ikke indgår i handlen, eksempelvis alufælge.
Alle 5 billeder kræves

Hos Kommissionsbiler får du:
1. Afhentning af din bil i næsten hele Danmark
2. Klargøring af din bil, så den altid står klar til en potentiel køber
3. Annoncering i alle relevante medier
4. Garanti til køber i 6-24 måneder
5. Bilen står hos os i hele kommissionsperioden