Hvad er kommission

Hvad er kommission?

En kommissions aftale er en handels aftale imellem to partner. Kommissær ”Sælger” og kommittenten ”ejer af varen”. Kommittenten har en vare han ønsker at få afsat, men han ønsker ikke det arbejde der følger med når man skal sælge varen og heller ikke de omkostninger der vil komme. Det er der kommisæren kommer ind for han ønsker kun at sælge varen. Kommissions aftalen er en købs aftale, med en forsinkelse indbygget vedrørende betaling, så kommisæren betaler først for varen, når han har solgt den.

I en kommissions aftale er der også indbygget en fortrydelse aftale, hvis kommissæren ikke for solgt varen, inden for et aftalt tidsrum, ophører kommissionsaftalen og kommittenten får varen tilbage.

En kommissions aftale har man også inden for bolighandel, der hedder det en formidlingsaftale som en husejer indgår med sælger ”ejendomsmægler” og en ejendomsmægler har så inden for et tidspunkt retten til, at sælge boligejerens bolig og løfter ejendomsmægleren ikke opgaven, ophæves aftalen igen, som regel uden omkostninger for boligejer. Det hedder ”solgt eller gratis”.

En kommissions aftale, er ikke nyt inden for autobranchen, der er flere aktører inde for området men alle indgår kommissions aftaler på et cvr nummer. ”Erhvervs aftaler” uden for forbrugerloven, Fair-kommission arbejder kun inden for forbrugerloven.

Forskellen er, at en cvr aftale står kommittenten selv med byttebil og med ansvaret over for køber vedrørende det solgte køretøj. I en forbruger aftale under forbrugerloven er det kommissæren der står med ansvaret, og som regel også byttebilen.

Vi har i vores fair-kommissions aftaler indskrevet i vores § 22 at aftalen er under forbrugerloven og kommittenten intet har at gøre med salget af hans køretøj, så derved har kommittenten intet ansvar overfor ny ejer. Ansvaret ligger hos kommisæren

FÅ ET TILBUD

Trin 1 af 4

25%
Back to top
Kommissions biler
Bliv ringet op og få mere afvide
Ved at skrive dine oplysninger ind og trykke bliv ringet op, acceptere du vores betingelser.