Hvad er kommission?

Hvad er kommission?

En kommissionsaftale er en handelsaftale imellem 2 parter. Kommissær ”Sælger” og kommittenten ”ejer af varen”. Kommittenten har en vare han ønsker at få afsat, men han ønsker ikke det arbejde, der følger med, når man skal sælge varen og heller ikke de omkostninger der vil komme. Det er der kommissæren kommer ind, for han ønsker kun at sælge varen. Kommissionsaftalen er en købsaftale, med en forsinkelse indbygget vedrørende betaling, så kommissæren betaler først for varen, når han har solgt den.

Ved indgåelse af en kommissionsaftale, har kommittenten fortrydelsesret. Det betyder at hvis kommissæren ikke får solgt varen, inden for et aftalt tidsrum, ophører kommissionsaftalen og kommittenten får varen tilbage.

Kommissionsaftaler kendes oftest fra boligsalg. Der hedder det en formidlingsaftale, det er den kontrakt boligejeren indgår med sælger ”ejendomsmægleren”. Ejendomsmægleren får retten til at sælge boligejerens bolig inden for en ifølge kontrakten aftalt periode. Løfter ejendomsmægleren ikke opgaven, ophæves aftalen igen, som regel uden omkostninger for boligejer. Det hedder ”solgt eller gratis”.

Forskellen er at ved en cvr aftale står kommittenten selv med byttebil og med ansvaret over for køber, vedrørende det solgte køretøj. I en forbrugeraftale under forbrugerloven, er det kommissæren der står med ansvaret, og som regel også byttebilen.

Vi har i vores fair-kommissions aftaler indskrevet i vores § 22, at aftalen er under forbrugerloven og kommittenten intet har at gøre med salget af køretøjet, så derved har kommittenten intet ansvar overfor ny ejer. Ansvaret ligger hos kommissæren.

Vi giver også jf. Forbrugerloven 6 mdr. garanti på drivdelene i det solgte køretøj.

FÅ ET GRATIS KOMMISSIONSTILBUD

Tilføj billeder af din bil*
For at kunne lave den bedste vurdering af din bil, har vi brug for billeder, der max. er 1 måned gamle.
Bilen må ikke have monteret ekstraudstyr, som ikke indgår i handlen, eksempelvis alufælge.
Alle 5 billeder kræves

Hos Kommissionsbiler får du:
1. Afhentning af din bil i næsten hele Danmark
2. Klargøring af din bil, så den altid står klar til en potentiel køber
3. Annoncering i alle relevante medier
4. Garanti til køber i 6-24 måneder
5. Bilen står hos os i hele kommissionsperioden

Back to top
Kommissions biler
Bliv ringet op og få mere afvide
Ved at skrive dine oplysninger ind og trykke bliv ringet op, acceptere du vores betingelser.